Richard Carapaz fladdert naar winst in Classic Alpes-Maritimes, talentvolle Van Eetvelt is 3e

1 dag 7 uur ago
Een maand voor de Tour-start heeft Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) getoond dat hij de voorbije weken niet heeft stilgezeten. De olympische kampioen rondde een solo van 7 km af in de Franse klimkoers Classic Alpes-Maritimes, al maakte Felix Gall (AG2R-Citroën) hem nog het leven zuur. Onze landgenoot Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny) mocht als 3e mee op het podium.
sporza - Vrt

Grote sprinterspoll: wie is volgens u de beste sprinter aller tijden?

1 dag 8 uur ago
De afscheidnemende Mark Cavendish schoot zondag in de roos in zijn laatste Giro-rit ooit. De Manx Missile is zonder twijfel een van de beste sprinters aller tijden. Maar is hij ook de G.O.A.T. van sprintland? Sporza gaat op zoek naar de snelste benen ooit in de koers. Wie vindt u de snelste 5 spurters aller tijden? Sprintsnel stemmen is de boodschap!
sporza - Vrt

Vandegoor: "Breekt Cavendish record van Merckx in Tour door liefde voor de fiets en van het peloton?"

1 dag 12 uur ago
Mark Cavendish hangt dit najaar zijn koersfiets aan de haak, maar niet zonder de slotrit in de Giro te winnen. 15 jaar geleden won de 38-jarige Brit zijn eerste rit in een grote ronde - in de Giro, straks probeert hij in de Tour het record van Eddy Merckx te verbeteren met een 35e etappesucces. "Astana kan Cavendish niet thuislaten van de Tour", zegt Christophe Vandegoor in De Tribune.
sporza - Vrt

Jolien D'hoore in blijde verwachting van eerste kindje

2 dagen 6 uur ago
Prachtig nieuws voor ex-renster Jolien D'hoore (33). De huidige ploegleidster van AG Insurance-Soudal Quick-Step maakte op Instagram de komst van een eerste kindje bekend. D'hoore hing in 2021 haar fiets aan de haak, mede door haar kinderwens.
sporza - Vrt

Kristoff sprint naar ritwinst in eigen land, Ineos boven in het eindklassement

2 dagen 6 uur ago
De laatste rit in de Ronde van Noorwegen is een prooi voor Alexander Kristoff geworden. De sterke Noor won de massasprint nipt voor Tobias Lund Andresen (Den) en onze landgenoot Jordi Meeus. In totaal finishten er 4 Belgen in de top 10. Ben Tulett (Ineos) is de eindwinnaar voor zijn ploegmaat Magnus Sheffield.
sporza - Vrt
1 uur 12 minuten ago
Sporza
Abonneer op Sporza-feed