Primoz Roglic kondigt zijn vertrek aan bij Jumbo-Visma

9 uur 14 minuten ago
De dobbelstenen beginnen te rollen. Primoz Roglic neemt na 8 jaar afscheid van Jumbo-Visma. Dat vertelde de 33-jarige Sloveen in een startinterview bij de Ronde van Emilia aan Cycling Pro Net. "Ik kan bevestigen dat ik het team verlaat. Meer details volgen na de koers." Roglic had nog een contract van 2 jaar.
sporza - Vrt

Patrick Lefevere bevestigt intentie tot fusie in column: "Jumbo-Visma heeft al met Evenepoel gepraat"

10 uur 19 minuten ago
Vorige week wuifde hij de vraag nog weg, maar in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad bevestigt wielermanager Patrick Lefevere dat er wel degelijk een fusie in de maak is tussen zijn Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma. Er is een intentieverklaring ondertekend. Patrick Lefevere zou een stap opzijzetten, zijn Nederlandse collega Richard Plugge CEO worden. "Maar de komst van Amazon zou een gamechanger kunnen zijn." Lefevere verwacht maandag duidelijkheid.
sporza - Vrt

Waarom gravelbiken een blijvertje is. Met materiaaltips en de mooiste Vlaamse routes

10 uur 22 minuten ago
Zondag staan vele profrenners samen met enkele honderden amateurs aan de start van het EK/BK gravel in Leuven. Een weekje later volgt dan het WK in Italië. Het mag duidelijk zijn dat gravelbiken nog altijd aan populariteit wint. Wat maakt gravelbiken zo uniek en aantrekkelijk? En waar kan je in Vlaanderen gravelen? Hier ontdek je de antwoorden.
sporza - Vrt

BEKIJK: Thibau Nys geeft graveltips aan onze reporter Bavo, maar gaat zelf tegen de grond: "Slechte bandenkeuze"

1 dag 1 uur ago
Bert De Backer en onze reporter Bavo Mortier hebben nog enkele laatste tips voor het BK/EK gravel gekregen van specialisten Thibau en Sven Nys. Zo lijkt vooral het profiel van de banden nog een belangrijk twistpunt te worden. Dat mocht Nys junior alvast aan den lijve ondervinden toen hij tijdens een initiatie bochtentechniek zelf tegen de grond ging. "Lesje geleerd", grapte hij.
sporza - Vrt

Uw gids voor het EK/BK gravel: programma, parcours, deelnemers en livestream

1 dag 7 uur ago
Oud-Heverlee is dit weekend de place to be voor alle gravelfanaten. Op zondag wordt er voor het eerst het BK en EK gravel georganiseerd. Welke rol de regenboogtrui zal spelen, hoe het parcours eruit zal zien, waar u alles zult kunnen volgen en bekijken en wie er zal meedoen, leest u hieronder in onze gids.
sporza - Vrt

Bonus in zoektocht naar ploeg: eindelijk prijs voor Sasha Weemaes in Langkawi

1 dag 10 uur ago
De aanhouder wint. Na twee tweede plaatsen en een derde plek heeft Sasha Weemaes de hoofdvogel afgeschoten in de 7e rit van de Ronde van Langkawi. De 25-jarige Belg van Human Powered Health klopte de Nederlander Arvid de Kleijn en de Rus Gleb Syritsa in een massasprint. Het is Weemaes' eerste profzege. "Na een seizoen vol tegenslagen doet die heel veel deugd."
sporza - Vrt
1 uur 19 minuten ago
Sporza
Abonneer op Sporza-feed