Rit 1 in Catalonië: Heuvelachtige etappe met hellende slotkilometer

2 uur 20 minuten ago
Tussen alle voorjaarsklassiekers door zijn de ronderenners deze week aan de slag in de Ronde van Catalonië. Remco Evenepoel snijdt een nieuwe fase in zijn voorbereiding op de Giro aan. Vandaag laat het echte klimwerk nog op zich wachten, maar het gaat wel voortdurend op en af. Volg de 1e rit hier mee.
sporza - Vrt

Uw gids voor de Ronde van Catalonië: Giro-repetitie met Evenepoel en Roglic

4 uur 16 minuten ago
In ons land bereikt de klassiekerkoorts stilaan een kookpunt, de ronderenners leven zich vanaf maandag tot en met zondag uit in de Ronde van Catalonië. Voor Remco Evenepoel is de zevendaagse in Spanje de laatste meerdaagse test voor de Ronde van Italië. Lees in onze gids alles over het vele klauterwerk en de tegenstand.
sporza - Vrt

Wielermanagerfavoriet Felix Engelhardt pakt eerste profzege in Italië

16 uur 59 minuten ago
Felix Engelhardt (Jayco AlUla) heeft zijn eerste overwinning in het profpeloton geboekt. De 22-jarige Duitser won de 3e editie van de Per Sempre Alfredo (1.1). Engelhardt, Europees kampioen bij de beloften, doet wellicht vooral een belletje rinkelen bij spelers van Sporza Wielermanager. Hij is door zijn prijskaartje van 1 miljoen bijzonder populair.
sporza - Vrt

Robert Gesink maakt in Catalonië zijn rentree na zijn bekkenbreuk

22 uur 7 minuten ago
Robert Gesink maakt maandag in de Ronde van Catalonië zijn rentree in het peloton. De 36-jarige renner van Jumbo-Visma liep in januari bij een val in de Tour Down Under een bekkenbreuk op, maar voelt zich klaar voor een rol van betekenis, al dan niet in dienst van kopman Primoz Roglic.
sporza - Vrt

Axel Zingle sprint naar winst in Classic Loire Atlantique

1 dag 13 uur ago
Axel Zingle heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt in de buurt van Nantes. De Fransman van Cofidis was de snelste van een uitgedund peloton dat in de Classic Loire Atlantique 4 vluchters in de slotmeters op de nek viel.
sporza - Vrt

Mathieu Van Der Poel wint 62 jaar na opa in Sanremo: "Dit was mijn beste niveau"

1 dag 16 uur ago
De manier waarop Mathieu van der Poel als 4e Nederlander ooit Milaan-Sanremo won, was zelfs voor hem buiten verwachting. De klepper van Alpecin-Deceuninck was dolblij: "In de Tirreno was ik niet zo goed, maar ik wist dat ik koersdagen nodig had." Zijn Belgische teammaats Jasper Philipsen en Quinten Hermans delen in de vreugde.
sporza - Vrt
1 uur 42 minuten ago
Sporza
Abonneer op Sporza-feed